NostressPMS

NoStressPMS kapi sadrže plod konopljike koja pozitivno deluje na hormonsku ravnotežu žena i održavanje normalnog menstrualnog ciklusa…
NoStressPMS kapi sadrže etanolni ekstrakt ploda konopljike (Agni casti fructus).
Konopljika deluje na nivo progesterona i snižava nivo prolaktina. Deluje na hipotalamus i hipofizu. Konopljika dovodi do uspostavljanja ravnoteže u stvaranju estrogena i progesterona. Ona indirektno utiče na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju nivoa prolaktina.

Kombinacijom efekata koje izaziva konopljika dolazi do uspostavljanja ravnoteže između estrogena i progesterona. Najčešće se koristi kod PMS-a, obilnih i neredovnih menstruacija. Konopljika pomaže organizmu u uspostavljanju ravnoteže između estrogena i progesterona time što stimuliše proizvodnju progesterona. Ako se uzima kontinuirano tokom nekoliko meseci, pomaže u uspostavljanju hormonalne ravnoteže i smanjenju simptoma PMS-a. Konopljika djeluje na hipofizu na način da smanjuje lučenje hormona prolaktina te utječe na uspostavljanje ravnoteže između estrogena i progesterona. Zbog toga je izuzetno korisna kod poremećaja menstruacije i predmenstrualnih tegoba uzrokovanih disbalansom hormona.

Način upotrebe: 25 kapi ujutru uz malo vode.

Sastav: 30 ml tinkture ploda konopljike (Agni casti fructus tinctura) (1:5)