Epiprostan

Biljni sirup sa dodatkom biljnih ekstrakta mlečike, koprive i semena bundeve

Ekstrakti lekovitih biljaka svojim protivupalnim i antiedematoznim delovanjem uklanjaju tegobe upaljene, povećane i starački izmenjene prostate. Sastojci ekstrakta imaju i antiseptično i diuretično delovanje, čime se olakšava pražnjenje bešike,uklanja česti nadražaj i bol pri mokrenju..
Sirup je namenjen muškarcima koji imaju problema sa uvećanom prostatom. Hipertrofija ili adenom prostate je vrlo česta bolest muškaraca nakon 50 godine života, a karakteriše se stvaranjem velikih čvorova u prostati. Ove promene dovode do uvećanja prostate i pritiska na mokraćnu cev, te smetnje u oticanju mokraće odnosno pražnjenja mokraćne bešike.

Sirup sadrži tečni ekstrakt lekovitog bilja. Ekstrakt je dobijen iz:

  • Mlečike, biljke koja sadrži materije koje deluju na nivou metabolizma testosterona (zaustavljaju delovanje 5-alfa reduktaze), što je čini delotvornim lekom za lečenje poblema vezanih za beningno uvećanje prostate.
  • Koprive koja sadrži aktivne principe koji imaju diuretska i protivupalna delovanja. Lignani koji se nalaze u korenu koprive utiču na nivo slobodnih polnih hormona i utiču na proliferaciju tkiva prostate.
  • Bundevinog semena – sadrži aktivne principe (fitosteroli, tokoferl i selen) tonizira muskulaturu mokraćne bešike.

Neto količina: 250 ml

Aktivni sastojci
Vodeno alkoholni ekstrakt korena koprive
(Urtica dioica, 1:2)
Vodeno alkoholni ekstrakt herbe mlečike
(Epilobium angustifolium, 1:2)
Vodeno alkoholni ekstrakt lista koprive
(Urtica dioica, 1:2)
Vodeno alkoholni ekstrakt semena bundeve
(Cucurbita pepo, 1:2)

Način upotrebe:
Tri puta dnevno po jednu veliku kašiku (15 ml) sirupa